Død tand

Hvis du mistænker at du har en død tand, bør du kontakte en tandlæge for en undersøgelse. Hos Haderslev Tandklinik tilbyder vi effektive behandlinger, hvis du har en død tand eller tandnerve. Først og fremmest vil vi undersøge tanden og eventuelt tage røntgenbilleder for at se om tandnerven er død. Derefter vil vi foretage en vurdering af, hvilken behandling er den bedste for din døde tand. Dette kan være en rodbehandling eller en tandudtrækning.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du mistænker, at din tand er død. Ellers kan du blive klogere på døde tænder ved at læse mere på denne side.

Hvad er en død tand?

En død tand er en tand, som ikke længere har en levende tandnerve. Tandnerven er det, som giver tænderne deres følsomhed og gør, at vi kan mærke varme, kulde og smerte i tænderne.

Når tandnerven dør, bliver tanden følelsesløs og kan ikke længere føles. Det kan ske på grund af en dyb caries, en skade på tanden eller en infektion i tandkødet.

Behandling af død tand hos tandlæge

Hvordan får man en død tand?

Der er flere forskellige årsager til, at man kan få en død tand. En af de mest almindelige årsager er en dyb caries, der går igennem tandens emalje og ind i tandnerven. Det kan også ske som følge af en skade på tanden, for eksempel hvis man slår tanden ind i noget. Endelig kan en infektion i tandkødet, for eksempel som følge af tandsten, også føre til en død tand.

 

Hvilke symptomer er der på en død tand?

Symptomerne på en død tand kan variere, og ofte vil du ikke mærke noget, hvis en af dine tandnerver dør. Nogle af de mest almindelige symptomer er dog:

  • Tanden er følelsesløs og kan ikke føles, selv når man tygger eller bider
  • Tanden er mørkere end de omkringliggende tænder (grålig)
  • Smerte - nogle oplever ingen, hvorimod andre har milde til intense smerter.

Hvis du oplever nogen af disse symptomer, bør du kontakte en tandlæge for en undersøgelse. Det er vigtigt at behandle en død tand så hurtigt som muligt. Hvis du har en betændt tandnerve, er det vigtigt at undgå at infektionen spreder sig til de omkringliggende tænder og tandkød.

Hos tandlæge kan du få behandling af død tandnerve

Hvordan behandles en død tand?

Behandlingen af en død tand afhænger af årsagen til at tanden er død, samt hvor lang tid der er gået siden tanden døde. Hvis tanden er død på grund af en dyb karies, vil tandlægen fjerne den døde tandnerve og fylde hullet i tanden. Denne behandling kaldes også for en rodbehandling.

Hvis tanden er død på grund af en skade eller en infektion i tandkødet, vil tandlægen først fjerne den døde tandnerve og derefter behandle årsagen til at tanden døde. Hvis der er gået for lang tid siden tanden døde, kan det være nødvendigt at trække tanden ud. I så fald kan tandlægen erstatte tanden med en bro eller tandimplantat.

Hvad koster behandling af en død tand?

Prisen på behandling af en død tand hos Haderslev Tandklinik varierer alt efter, om det for eksempel kræver en rodbehandling, fjernelse af tanden eller noget tredje. Ved nærmere undersøgelse vil vi kunne give dig en præcis pris. Hvis du ønsker at vide mere om vores priser, så kan du læse mere på vores tandlæge prisside her.

Få professionelle tandbehandlinger

Hos Haderslev Tandklinik tilbyder vi professionelle tandbehandlinger, der kan hjælpe med at bevare dine tænder og tandkød sundt og raskt. Så hvis du har en død tand, bør du ikke vente, men kontakte os. Vi kan yderligere give dig råd om, hvordan du kan undgå at få flere døde tænder i fremtiden, for eksempel ved at børste tænderne regelmæssigt og bruge tandtråd. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål eller mangler råd og vejledning.