Operation af visdomstænder

Har du ondt i din visdomstand? Så er det med at komme til tandlæge. Du skal muligvis have opereret visdomstanden ud. Der findes mange skrækhistorier, men i de fleste tilfælde klarer vores tandlæger den operative fjernelse af visdomstanden uden de helt store gener.

Hos Haderslev Tandklinik opererer vi smertefrit visdomstænder ud. Vi sikrer sig en tryg og sikker operation, og vi står klar til at rådgive i, hvilken eventuel behandling du skal have. Du er velkommen til at kontakte os her, hvis du vil bestille tid til en undersøgelse eller visdomstandsoperation. Ellers kan du læse videre og blive klogere på hele processen bag, hvordan vi fjerner visdomstænder operativt.

Hvordan foregår en operation af visdomstænder?

Inden operationen tager vi en række forholdsregler, hvor vi blandt andet giver vores patienter smertestillende penicillin for at nedsætte hævelse og smerter efter operationen. Det mindsker samtidig risikoen for, at der går infektion i såret.

Når du skal opereres, bliver du lokalbedøvet. Det vil sige, at du er ved fuld bevidsthed, når vi foretager operationen, men du kan ikke mærke smerterne. Vi tager os god tid til at sikre os, at bedøvelsen virker, inden vi foretager operationen, så du kan være smertelindret gennem hele behandlingen.

Først lægges der et snit i tandkødet for at få adgang til kæbebenet. Ofte er det nødvendigt at bore lidt af kæbeknoglen væk, hvis visdomstanden ligger meget skævt, for at komme ind til visdomstanden. Vi anvender et bor til at dele tanden i mindre stykker, så den er nemmere at få ud. Herefter syer vi tandkødet sammen med et par sting, som bliver fjernet efter en uges tid.

Visdomstand operation

Hvordan har man det efter en visdomstandsoperation?

Der er forskel på, hvordan vores patienter har det efter operationen alt efter, hvor omfattende en behandling, de har været igennem. Du vil højst sandsynligt opleve smerter, hævelse og ømhed efter operationen, når bedøvelsen ikke virker mere. Bedøvelsen virker i cirka 3 timer. I det første døgn efter du har fået opereret din visdomstand ud, vil der opstå en let efterblødning.

I de første par dage bør du være på forkant med smerterne og sørge for at tage smertestillende tabletter med jævne mellemrum for at holde smerterne nede. Vi vejleder dig i, hvilken medicin du skal tage, og hvor ofte du skal tage den.

Du vil muligvis opleve hævelse i den første uge efter operationen. De første par dage vil hævelsen tage til, men efter cirka tre dage, vil hævelsen begynde at falde. Vi forebygger hævelsen inden operationen med smertestillende penicillin, så det er ikke sikkert, du oplever gener i form af hævelse. Derudover vil du også i løbet af de første dage opleve nedsat gaveevne, da du ikke kan gabe normalt.

Hvad skal man huske efter en operativ fjernelse af visdomstand?

Operation af visdomstand hos tandlæge i Haderslev
  • Undgå hårdt fysisk aktivitet. Du må ikke få pulsen op lige efter operationen.
  • Det er vigtigt, at du husker at spise efter operationen, selvom du er generet af såret. Du bør dog vente med at spise, til bedøvelsen er væk, for ellers risikerer du at bide dig selv i kinden. Spis gerne mad, som er koldt, blødt og flydende.
  • Såret skal have ro, og derfor skal du undgå at pille eller suge i såret. Forsøg så vidt muligt at tygge din mad i den modsatte side af den, hvor visdomstanden er blevet fjernet.
  • Når du børster tænder, skal du undgå at børste omkring såret, indtil det er vokset sammen.
  • Fra dag to skal du skylle munden i klorhexidin morgen og aften, og indtil stingene er fjernet.

Hvad koster det at få opereret en visdomstand ud?

Vi har vejledende priser til operativ fjernelse af visdomstænder. Prisen afhænger af, hvor omfattende operationen er, og hvor mange visdomstænder du skal have fjernet. Du finder alle vores vejledende priser, herunder prisen på operativ fjernelse af tænder, ved at klikke her.

Der er forskel på, hvordan vi fjerner visdomstænder. Er du i tvivl om, hvorvidt din visdomstand kræver udtrækning eller operation, kan du blive klogere her. Hos Haderslev Tandklinik vurderer vores erfarne tandlæger, hvordan vi bedst muligt fjerner visdomstanden. Dette sker ud fra røntgenbilleder og en nærmere undersøgelse.

Læs mere om vores andre behandlinger af visdomstænder herunder.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?