Professionel og tryg tandudtrækning

Der kan være flere årsager til, at det er nødvendigt med en tandudtrækning. Det kan for eksempel være en visdomstand, der er gået betændelse i, eller som presser på de andre tænder, fordi der ikke er plads til den. Det kan også være, det drejer sig om en tand, der er syg eller for ødelagt til, at vi kan reparere den. Uanset årsagen kan du være sikker på, at du er i trygge hænder både før, under og efter en tandudtrækning hos Haderslev Tandklinik.

Sara Volquartz
Tandlæge

Få hjælp af en professionel tandlæge

Hos Haderslev Tandklinik vil et behandlingsforløb starte med, at du kontakter os for at bestille en tid, hvorefter vi undersøger dine tænder og tandkød, for at finde eventuelle udfordringer, der kan forårsage tandpinen.

Du kan booke online eller via telefon på 74 52 43 03.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på klinikken.

Mange års erfaring med tandudtrækninger

Vi går op i dine tænders sundhed, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker en professionel og tryg tandudtrækning. Derfor er det vores opgave at vejlede dig til den behandling, der vil være bedst for dine tænder. Vi har trukket mange tænder ud i tiden løb, og det giver os en bred erfaring med tandudtrækninger. Det gør, at du kan være helt sikker på, at vi ved, hvad vi laver, så du kan være tryg i tandlægestolen. Hvis du lider af tandlægeskræk, tager vi det helt stille og roligt, og finder en løsning sammen, hvor du er så tryg som muligt.

Hvad koster en tandudtrækning?

Det er svært at komme med en konkret pris på en tandudtrækning. Den afhænger af mange forskellige faktorer, og det kræver, at vi undersøger dig, før vi kan komme med en pris på en tandudtrækning. Alle tænder er forskellige, så derfor kan du også opleve, at priserne er forskellige for behandlinger, der ser ens ud.

Smerter efter tandudtrækning

Det er normalt at have smerter efter en tandudtrækning. Når vi trækker en tand ud, er der jo tale om en lille operation i din mund. Det vil derfor være helt naturligt, at det gør ondt i tiden lige efter indgrebet. I de første par timer efter tandudtrækningen vil lokalbedøvelsen stadig virke, og du vil ikke have smerter. Pas på med at spise i denne periode, for du kan komme til at bide dig selv, fordi du ikke kan mærke dine læber og kind.

Du kan med fordel tage smertestillende piller inden bedøvelsen fortager sig helt, således, at du er smertedækket de første par døgn. Husk at følge anvisningerne fra tandlægen eller på pakken. Ud over smerte efter tandudtrækning, kan der også forekomme hævelse og/eller misfarvning af kinden. Det er normalt. Du kan eventuelt lægge noget koldt på din kind, for at tage smerterne og afhjælpe hævelsen.

røntgenbilled i forbindelse med tandudtrækning

Hvis smerterne og hævelsen ikke bliver bedre og forsvinder efter et par dage, bør du tage kontakt til tandlægen. Der kan være gået betændelse i såret efter tandudtrækningen. I så fald, skal vi undersøge dig og behandle betændelsen.

 

Undgå betændelse efter tandudtrækning

Du kan selv gøre meget for at afhjælpe smerte og undgå betændelse efter tandudtrækning. Du kan holde såret rent og undgå at pille i det - hverken med tungen eller fingrene. Der vil nok samle sig lidt størknet blod i såret, og det er meningen. Det hjælper med helingen af såret. Når du børster tænder, skal du passe på ikke at ramme såret de første par dage. Du kan med fordel skylle munden med klorhexidin, som vil virke mod betændelse i såret.

Det er vigtigt, at du ikke spiser noget hårdt de første par dage. Det kan komme til at rive op i såret. Spis derfor koldt og blødt, mens såret efter tandudtrækningen er nyt. Pas også på med varme drikke, da det kan få såret til at bløde igen.

Har du behov for en tandudtrækning eller oplever du tandgener, så bestil en tid til undersøgelse hos os i dag.

Hvorfor vælge Haderslev Tandklinik?

Moderne klinik og professionelt personale

Vi tager løbende efteruddannelse, og vi opdaterer løbende både klinikken og vores udstyr, så vi kan tilbyde de nyeste og mest moderne behandlingsformer.

Højeste kvalitet til en fair pris

Tænder er forskellige, og derfor varierer sværhedsgraden af behandlingerne. Dog er vores prispolitik simpel – alle patienter får samme tilbud.

Tryg og personlig konsultation

Hos os er du altid selv med til at bestemme forløbet, hvor vores professionelle tandlæger naturligvis assisterer og vejleder dig, så du kan tage den rigtige behandling.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?