Tandkroner

Meget svækkede, revnede eller rodbehandlede tænder har behov for en krone for at kunne bevares på langt sigt. Har du behov for en tandkrone, kan vi hos Haderslev Tandklinik hjælpe dig. Vi tilbyder effektive tandbehandlinger og kan hjælpe dig med at vælge den rette tandkrone til dig og dine behov. Kontakt os for at bestille tid, så vi kan undersøge tanden og vurdere, hvilken tandkrone der vil være det rigtige valg for dig.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er en behandling, hvor der sættes en skal på din tand for at gøre den stærkere og mere holdbar. Hvis din naturlige tand er beskadiget, stærkt misfarvet eller i meget dårlig stand, kan en tandkrone være den rette løsning for dig.

En tandkrone vil dække hele tandens overflade for at styrke den og give maksimal beskyttelse. Således kan en tandkrone bidrage til at styrke tanden og sikre, at tanden ikke knækker og forårsager yderligere skader, så du risikerer at miste tanden. Udover at beskytte tænderne vil en tandkrone også kunne styrke bidfunktionen og give tanden et pænere udseende.

Tandkroner kan laves i forskellige slags materialer, herunder guld, porcelæn eller en kombination af metal og keramik. De fleste laves i dag i porcelæn, da mange patienter ønsker et pænt resultat. Vi hjælper dig med at vælge det rette materiale til din tandkrone afhængigt af dine behov og ønsker.

Patient får tandkrone behandling hos tandlæge

Hvordan foregår en kronebehandling?

En kronebehandling begynder med en konsultation hos din tandlæge, hvor tandlægen undersøger din tand og diskuterer dine behov og ønsker. Det er vigtigt at nævne, at behandlingsformen naturligvis afhænger af din unikke situation, og at behandlingstiden varierer afhængigt af en række faktorer, herunder type af krone og tandens tilstand. I de fleste tilfælde vil en kronebehandling tage to eller tre tandlægebesøg.

Hvis der er behov for en krone på tanden, vil tandlægen fjerne eventuelle skadede eller beskadigede områder af tanden, så der er et solidt fundament for tandkronen. Derudover skal tanden slibes og formes, så er er plads til den nye tandkrone.

Tandlægen vil tage et aftryk af tanden, som bliver sendt til en tandtekniker, der vil bruge aftrykket til at lave en skal, der passer præcis på din tand. Når skallen er klar, vil tandlægen sætte den på plads på toppen af din tand. På denne måde dækker skallen hele tanden og giver styrke og stabilitet. Efter behandlingen vil tandlægen give dig instruktioner om, hvordan du skal passe på din tandkrone.

Bestil tid

Du kan booke online eller via telefon på 74 52 43 03.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på klinikken.

Hvor holdbar er kroner på tænder?

En krone på tanden er som oftest en holdbar løsning, hvis den passes godt på, men en tandkrone kan blive beskadiget eller slidt med tiden. Holdbarheden afhænger af en række faktorer, herunder hvilken type tandkrone du har fået påsat.

Efter at din tandkrone er blevet påsat, er det vigtigt at passe godt på den. For at sikre langvarig holdbarhed af en tandkrone er det vigtigt at opretholde god mundhygiejne og gå til regelmæssige kontroller hos tandlægen for at få tjekket tandkronen og sikre, at den forbliver sund og stærk. Vores tandlæger kan naturligvis hjælpe med at foretage en professionel vurdering af dette.

Kan en tandkrone sættes på igen?

I nogle tilfælde vil det være muligt at sætte tandkronen på igen, hvis den af en eller anden årsag er faldet af. Hvis din krone hvis den er skadet, kan vi som oftest lave en midlertidig skal til tanden, imens der ventes på, at der kan laves en ny krone.

I begge tilfælde skal du kontakte os hurtigst muligt for at få et tjek og eventuelt få den udskiftet. Det er vigtigt at få en ny tandkrone så hurtigt som muligt for at beskytte din tandstub og forhindre yderligere skader.

Forskellige nuancer til krone på tand

Hvad koster en tandkrone?

Prisen for en tandkrone varierer afhængigt af en række forskellige faktorer, herunder materialet, som kronen er lavet af, hvor mange og hvilke tænder der skal en tandkrone på, og om der er behov for yderligere tandpleje, før tandkronen kan sættes på.

Når du skal have lavet en kronebehandling hos Haderslev Tandklinik, vil vi altid foretage en indledende undersøgelse, hvorefter vi kan vurdere, hvad der vil være den rigtige løsning for dig. Vi lytter ligeledes altid til dine ønsker og behov. Du kan få et indblik i, hvad det koster at få sat en tandkrone på her. Hvis du er medlem af Danmark, kan du desuden tjekke muligheden for at få tilskud til behandlingen.

Få krone på tand hos Haderslev Tandklinik

Hos Haderslev Tandklinik er vores mål at tilbyde vores patienter den bedst mulige tandbehandling i en komfortabel og afslappet atmosfære, hvor vores patienter kan føle sig trygge og i gode hænder.

Tandkroner kan være en effektiv måde at genopbygge og styrke beskadigede tænder på, og vores tandlæger vil sørge for, at du får den helt rette behandling. Kontakt os i dag for at booke en konsultation, og lad os hjælpe dig med at finde den helt rette krone til dine tænder.

Moderne klinik og professionelt personale

Vi tager løbende efteruddannelse, og vi opdaterer løbende både klinikken og vores udstyr, så vi kan tilbyde de nyeste og mest moderne behandlingsformer.

Højeste kvalitet til en fair pris

Tænder er forskellige, og derfor varierer sværhedsgraden af behandlingerne. Dog er vores prispolitik simpel – alle patienter får samme tilbud.

Tryg og personlig konsultation

Hos os er du altid selv med til at bestemme forløbet, hvor vores professionelle tandlæger naturligvis assisterer og vejleder dig, så du kan tage den rigtige behandling.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?