Tandblegning

Sundhedsstyrelsen og EU har regler for tandblegning som betyder, at effektiv blegning i dag kun må laves på tandklinikker.

Hos Haderslev Tandklinik udfører vores tandlæger og tandplejere professionel tandblegning, der holder længe og giver et naturligt flot resultat.

Vi udfører to typer blegning

  1. Hjemmeblegning, hvor vi laver en afstøbning af dine tænder i gips og fremstiller en blegeskinne, som passer præcis til dine tænder. Den skal bruges hjemme i 7-10 dage af 4-6 timer (16 %) eller 8-10 timer (10 %) ad gangen, hvor man fylder blegegel i skinnen, og placerer den i munden, fx natten over.
  2. Intern blegning, af en enkelt rodbehandlet tand laves over en periode af ca. 2-3 uger og laves på klinikken. (se fotos)

Tandblegning hos professionel tandlæge

Før: Sort fortand

Tandblegning

Resultat af intern blegning af tænder

Hos Haderslev Tandklinik tilbyder vi bevist kun disse to løsninger, da det er de metoder, der giver det bedste resultat. Specielt hjemmeblegning er ideelt, hvis du søger en generel tandblegning, der holder længe, og som er effektiv, hvad angår tidsforbrug og økonomi

 

Indledende samtale og undersøgelse

Ønsker du tandblegning, starter vi forløbet med en klinisk undersøgelse, hvor vi bliver enige om den optimale behandlingsmetode, og om der er indikation. Derudover farvebestemmer vi dine tænder, tager fotos, så du ender ud med at få et naturligt og flot smil. Det er vigtigt at snakke om forventninger og realistiske resultater.

Hvis vi finder frem til, at hjemmeblegning er den korrekte metode til dine behov, så vil du modtage et sæt bløde plastikskinner, der er beregnet til at holde på den blegende gele, der gør dine tænder hvide. Skinnerne udarbejdes ud fra et aftryk, der tages af dine tænder, så skinnen sidder perfekt på dine tænder. Det giver den optimale komfort, så skinnerne ikke bliver til gene for dig.

Sådan hjemmebleger du dine tænder

Når du har fået dine skinner, så er det vigtigt, at du følger anvisningerne fra tandlægen/tandplejeren. Ganske kort indebærer processen, at du først starter ud med at børste dine tænder grundigt og rense mellemrummene, så der ikke er ujævnheder, der kan medføre en varieret blegning af tænderne.

Når du har børstet dine tænder rene, fyldes 1/3 tube blegegel i pr skinne.

Herefter sættes skinnen i munden med et let tryk. Skinnen laves, så den kan klikkes på tænderne, så den ikke falder ud. Den type blegegel, vi typisk anvender, anbefales at have i munden 8-10 timer. Derfor er det smartest at have skinnen med blegegel i om natten. Om morgenen tages skinnen ud, børstes ren med vand og en blød tandbørste. Der vil sidde lidt rester af blegegel på dine egne tænder, som ligeledes også let børstes af.

Tandblegningen sker typisk over en periode på 7-10 dage, hvorefter blegningen holder ca. 2 år. Hvis din tandblegning ikke holder, kan den meget nemt genopfriskes løbende. I dagene du bleger, er det vigtigt, at du ikke indtager farverige væsker som rødvin, kaffe og te eller ryger tobak eller lignende, der typisk medfører misfarvninger. Dette er vigtigt, for at give dig det bedste resultat. Du vil få nærmere instruktioner, når forløbet er igangsat, så du ikke er i tvivl om, hvad du må og ikke må.

Hvad koster tandblegning?

Prisen på tandblegning afhænger af den behandlingsform, vi vælger, samt din unikke situation. Hvis du ønsker et estimat på din behandling, så inviterer vi til en indledende forundersøgelse, hvor vi vil tale mere om den bedste behandlingsform til din situation, hvorefter vi kan udarbejde et estimat.

Du kan ringe til os og booke din tid. Du finder vores kontaktoplysninger her.

Er der bivirkninger ved tandblegning?

Tandblegning som behandling har ikke permanente bivirkninger. Det kan dog resultere i midlertidig følsomhed i tænder eller irriteret tandkød. Disse bivirkninger forsvinder efter endt behandling. I enkelte tilfælde kan blegningen resultere i smerter pga. overfølsomheden, der kan medføre indstilling af behandlingen. Ved den indledende undersøgelse vil du få flere oplysninger af tandlægen/tandplejeren, så du har indsigt i behandlingens forløb og risici.

Med andre ord er skadeeffekten af tandblegning begrænset, men det er naturligvis nødvendigt, at du følger alle anvisninger du får fra tandlægen, for at sikre korrekt behandling.

 

Hvordan virker tandblegning?

Tandblegning er en proces, hvor du behandler tænderne, så de får anderledes optiske egenskaber. Blegemidlet trænger ind i tænderne og fragmenterer de farvede molekyler i tænderne, så de fremstår hvidere.

Tandblegning er derfor ikke en behandling af overflademisfarvninger, men er beregnet til at fjerne de misfarvninger, der ikke kan slibes af ved en almindelig tandrensning.

Grundet den måde tandblegning virker, er det ikke alle tænder, der kan bleges optimalt. Tandblegning kræver nemlig, at der er farvestoffer i tanden, for at man kan få den rigtige hvide farve. Derudover bleges fyldninger og keramiske kroner heller ikke, hvilket naturligvis kan have en effekt på slutresultatet. Disse overvejelser spiller naturligvis en rolle i den dialog og den vejledning, du vil få inden behandlingen påbegyndes.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?