Snorkeskinner

Få nattesøvnen på skinner

En snorkeskinne kan være en let og effektiv måde at sikre sin egen og partnerens nattesøvn. Snorkeskinnen forbedrer ikke blot livskvaliteten, men styrker helbredet.

Snorkeskinne tandlæge hjælper dig

Det kan lyde som en motorsav eller et trykluftsbor, når partneren ved siden af snorker sig gennem natten. Faktisk snorker op mod en fjerdedel af danskerne regelmæssigt, og nogle i en sådan grad at det faktisk er farligt. Mellem 30 – 50 % af de regelmæssige snorkere lider af søvnapnø, som er en tilstand, hvor svælget lukker af for luftvejene. Søvnapnø, er ikke blot generende, men kan være decideret farlig, fordi det er forbundet med risiko for at udvikle diabetes, hjerte-kar sygdomme og at blive overvægtig.

Det, der sker, når en person snorker, er, at der skabes vibrationer i den øvre luftvej, når vedkommende trækker vejret ind; og den proces skaber støj bag i svælget. Søvnapnø er en sygdom, hvor der gentagne gange opstår vejrtrækningspauser, fordi luftvejen bliver helt blokeret. Når hjernen kortvarigt ”vågner” i den proces, bliver vejrtrækningen genetableret, men det er meget alvorligt for kroppen, når hjernen ikke får ilt nok.

Bestil tid

Du kan booke online eller via telefon på 74 52 43 03.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på klinikken.

Søvnapnø kan skabe snorken

Den normale behandling for søvnapnø er en CPAP (continuous-positive-airway-pressure), der er en maske tilsluttet iltudstyr, man skal sove med. En del brugere føler dog, at masken er et besværligt og generende indgreb i privatlivet, og det kan også være en gene for partneren at sove ved siden af dette apparatur. Desuden er det besværligt at rejse med og kræver en stikkontakt. Et godt alternativ til masken er en snorkeskinne. Snorkeskinnerne fungerer ved, at de skyder underkæben frem, så der er fri passage til luftvejene, mens man sover.

Rigtig mange patienter med søvnapnø oplever, at det er meget lettere at leve med en snorkeskinne end med en CPAP. Somnomed snorkeskinnen er lavet af et akrylmateriale med blød gummi på indersiden til at beskytte tænder og tandkød. Skinnen er  meget nem at bruge, for man tager den simpelthen bare i munden, lige inden man skal sove.

En del brugere føler dog, at masken er et besværligt og generende indgreb i privatlivet, og det kan også være en gene for partneren at sove ved siden af dette apparatur.

Desuden er det besværligt at rejse med og kræver en stikkontakt. Et godt alternativ til masken er en snorkeskinne. Snorkeskinnerne fungerer ved, at de skyder underkæben frem, så der er fri passage til luftvejene, mens man sover.

Rigtig mange patienter med søvnapnø oplever, at det er meget lettere at leve med en snorkeskinne end med en CPAP. Somnomed snorkeskinnen er lavet af et akrylmateriale med blød gummi på indersiden til at beskytte tænder og tandkød. Skinnen er  meget nem at bruge, for man tager den simpelthen bare i munden, lige inden man skal sove.

 

Skinnen bliver tilpasset hos tandlægen, og så kan den holde i mange år eventuelt med nogle småjusteringer og tilpasninger hos tandlægen undervejs. Skinnen forhindrer også  at man skære tænder, som kan være en anden årsag til dårlig nattesøvn. Nogle mennesker med svær søvnapnø kan risikere at få frakendt retten til kørekort, fordi den dårlige nattesøvn gør, at de falder i søvn ved rattet uden at vide det. En lille chip i snorkeskinnen kan dog blive redningen. Den nye generation af Somnomed snorkeskinner kan laves med en chip, som dokumenterer, hvor meget skinnen bliver brugt. Det er en stor fordel for de patienter, som står til at blive frakendt kørekortet, for nu kan de dokumentere, at de bruger skinnen og dermed får en regelmæssig nattesøvn. De kan bevise, at de er udhvilede og i stand til at køre bil og kan leve et normalt liv.

Det er et stort skridt i den rigtige retning, at der nu er et produkt på markedet, som kan give mennesker, der snorker en meget højere livskvalitet. Så snak med din læge eller tandlæge om mulighederne for at få en bedre nattesøvn f.eks. med en snorkeskinne.

 

Mange er faktisk slet ikke klar over, at de kan have et problem, når de sover. Er du uoplagt, træt, har lyst til søde sager og mangler energi til at komme igennem dagen, kan du starte med at finde ud af, om du får den nødvendige hvile og gode nattesøvn. Måske kan første skridt være at spørge din partner, om du holder vedkommende vågen om natten.

Faktaboks

Flere mænd end kvinder snorker regelmæssigt. I lydstyrke varierer snorken mellem 50 dB til 100 dB. Det svarer til lyden af et lufttrykbor.

50 dB svarer til lyden af en stor transformer, der står 30 m væk.

70-75 dB svarer til lyden af en bil, der kører forbi 8 meter væk.

100 dB er lyden af en jetjager, der flyver 300 meter over dit hoved.

Kilde. www.videnskab.dk

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?