Tandproteser

Hvis du har mistet én eller flere tænder og du ikke ønsker eller har økonomisk mulighed for en bro- eller implantatløsning, er en velfungerende hel- eller delprotese et alternativ. En delprotese sidder på de resterende tænder, og skal tages ud og børstes morgen og aften. Mundhygiejnen er meget vigtig, når man har delprotese. En helprotese erstatter derimod alle tænder.

Omhyggeligt udførte proteser er en god løsning, men hvis tandproteserne giver problemer, kan de fæstnes med implantater.

Hos Haderslev Tandklinik kan vi rådgive dig i, hvilken tandprotese der vil være den rigtige for dig.  Du er altid velkommen til at kontakte os og få vores råd og vejledning, hvorefter vi kan se nærmere på en eventuel behandling. Bestil en tid i dag eller læs videre og bliv klogere på, hvad en tandprotese kan gøre for dig.

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er en erstatning for dine egne naturlige tænder. Tandprotesen laves, så den ligner helt almindelige tænder og tandkød, så du kan få flotte tænder med protesen. Tænderne vil dog ikke føles som dine egne naturlige tænder, men på sigt vil du vænne dig til dem.

Der er to forskellige slags tandproteser, som du kan vælge mellem. Hos Haderslev Tandklinik hjælper vi dig gerne med at finde frem til den tandprotese, der passer bedst til dine tænder og mund.

Tandprotese hos tandlæge i Haderslev

Hvad koster en tandprotese?

Alt afhængig af hvorvidt du har brug for en del- eller helprotese, kan du være sikker på, at Haderslev Tandklinik har konkurrencedygtige priser på alle vores tandproteser. Du kan finde alle vores vejledende priser, heriblandt prisen på tandproteser, på vores prisside, som du finder her. Hvis du har spørgsmål til din konkrete pris, er du altid velkommen til at kontakte os.

Delproteser

Delprotesen er den ideelle løsning til dig, der mangler én eller flere tænder. Delprotesen sættes fast ved hjælp af bøjler, der klikkes omkring dine naturlige tænder. Delproteser kan laves i flere forskellige materialer, hvilket kan have en effekt på kvaliteten og naturligvis prisen på tandprotesen.

Bøjlerne bliver placeret i munden, så de ikke kan ses, hvilket skaber et flot og naturligt smil. Protesen skal tages ud hver morgen og aften og have en børstning, som var det almindelige tænder.

En delprotese vil holde i mange år, hvis du sørger for at følge vejledninger omkring hygiejne og brug. I gennemsnit holder en delprotese i 8-10 år, men det kan dog sagtens variere, hvor længe protesen holder.

Helproteser

Helprotesen er til dig, hvis du har brug for et helt nyt tandsæt i munden. Hvad enten du har tabt alle dine naturlige tænder, eller om de resterende tænder i munden er slidt ned, er det muligt at erstatte dem med en helprotese.

Protesen fastgøres ved hjælp af et naturligt vakuum, som opstår mellem protesen og gummerne – dette dog primært i overmunden, hvorved undermunden kan være en større udfordring. Der kan derfor også være en tilvænningsperiode, når det kommer til helproteser, da den ikke sidder lige så godt fast som en delprotese.

Få lavet tandproteser hos tandlæge

Der kan dog fremstilles en undermundsprotese, hvilket vil hjælpe med at holde helprotesen på plads i munden.

Igen er tandprotesen designet, så de ser helt naturlige ud. Helprotesen vil derfor fremstå helt naturlig, og når den sidder rigtigt i munden, så vil du få et naturligt smil. Hvis ud gerne vil høre mere om en helprotese, så hører vi naturligvis gerne fra dig.

Hvis du er interesseret i at høre mere om en tandprotese, eller hvis du har behov for at få en protesebehandling, så står vi naturligvis til rådighed. Ring til os i dag og bestil en tid.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?