Slidte tænder

Har du slidte tænder? Hos Haderslev Tandklinik tilbyder vi forskellige former for behandling af tandslid. Læs mere om slidte tænder her på siden, eller kontakt os og book tid til en tandundersøgelse.

Hvorfor får man slid på tænder?

Der kan være forskellige årsager til, man får slid på tænder. Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at slidte tænder opstår naturligt jo ældre, man bliver. Nogle personer oplever dog, at deres tænder er mere slidte end normalt, hvilket kan være hæmmende for deres selvværd. Heldigvis er der mulighed for at gøre noget ved problemet.

Behandling af slidte tænder hos tandlæge

3 hyppige årsager til tandslid:

Forkert børsteteknik: Det kan lyde banalt, men ved du egentlig, hvordan du børster dine tænder korrekt? Forkert børsteteknik kan nemlig være årsag til slid på tænder. Man kan nemlig børste sine tænder for hårdt, hvilket kan resultere i blottede og ekstra følsomme tandhalse.

Tandskæren: Hvis du skærer tænder, så kan en konsekvens heraf være, at du får slidte tænder. Det er ikke noget, der pludselig kan ses fra dag til dag, men over en årrække vil sliddet vokse sig større og mere synligt. Tandskæren er ofte kombineret med et hårdt sammenbid, hvor kæberne presses kraftigt sammen, hvilket belaster muskulaturen.

Syreskader: Syre ætser tandemaljen, så hvis dine tænder udsættes for meget syre hver dag, risikerer du at opbygge syreskader og miste sundt tandvæv, hvilket også kan være en årsag til slidte tænder.

Bestil tid

Du kan booke online eller via telefon på 74 52 43 03.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på klinikken.

Behandling af slidte tænder

Hvad kan man gøre ved slidte tænder? Der findes forskellige former for behandling af slidte tænder, hvilket afhænger af den specifikke situation. Det kræver altid, at man kommer til en forundersøgelse. Hvis du har slidte fortænder, altså hvor sliddet er lokaliseret til fortænderne, vil vi ofte anbefale, at der foretages en plastfyldning. Hvis sliddet derimod skyldes kindtænderne, vil vi ofte anbefale, at du får en tandkrone på tænderne. En bideskinne kan være løsningen, hvis årsagen til slid på tænderne skyldes, at du skærer tænder eller har et hård sammenbid.

Tandslid skal stoppe kom til professionel tandlæge

Hvis dit tandslid skyldes syreskader afhænger behandlingen af, om der er tale om et tidligt stadie, eller om skaderne har udviklet sig til at være mere omfattende og alvorlige.

Det er vigtigt, at du regelmæssigt går til din tandlæge og får en konsultation for at opdage tandskader og tegn på slidte tænder, så man kan komme hurtigst muligt i gang med behandling af slidte tænder.

Hvorfor vælge Haderslev Tandklinik?

Vores tandlæger har mange års erfaring med behandling af slidte tænder. Vi har taget videre uddannelse hos Spears education i Arizona i de meget komplekse behandlinger, så har du problemer med tandslid, eller har du tænder, der på vej til at blive slidte, kan vi lægge en plan og vise dig de forskellige behandlingsmuligheder.

Har du spørgsmål til slidte tænder er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at rådgive og vejlede dig i din specifikke situation.

Hvad er slidte tænder?

Slidte tænder er et problem, der påvirker mange mennesker. Det refererer til en tilstand, hvor tænderne gradvist bliver slidt ned over tid, hvilket kan føre til en række negative konsekvenser. Slidte tænder kan skyldes en række forskellige faktorer og udvikle sig på forskellige måder. Hvis du oplever symptomer på slidte tænder, bør du søge hjælp ved tandlægen. Hvis du lider af slidte tænder, er der flere behandlingsmuligheder. Hos Haderslev Tandklinik kan vi tilbyde vi professionelle tandbehandlinger og hjælpe med at genoprette dine tænders sundhed og udseende.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?