Fjernelse af visdomstænder

Oplever du smerter i eller omkring visdomstænderne? I så fald er det vigtigt, at du reagerer og kontakter din tandlæge. Mange oplever smerte eller ømhed omkring visdomstænderne, og det er vigtigt at få slået årsagen fast og finde ud af, om visdomstanden bør fjernes.

Hos Haderslev Tandklinik fjerner vi smertefrit visdomstænder. De er velkommen til at kontakte os via vores kontaktside her, hvor du kan ringe og booke tid til at få undersøgt og fjernet din visdomstand.

Hvad er en visdomstand?

Visdomstænder er de sidste 4 af i alt 32 tænder, som bryder frem. To i overkæben og to i underkæben. De sidder som de bagerste tænder i mundhulen. De fleste får deres visdomstænder omkring 20-års alderen.

Det er dog ikke alle personer, der faktisk har visdomstænder eller nogensinde mærker noget til dem. Visdomstænder kan enten være fuldt frembrudt, delvist frembrudt eller slet ikke frembrudt i munden.

Fjern visdomstand hos dygtig tandlægeklinik i Haderslev

Hvornår skal en visdomstand fjernes?

En visdomstand skal ikke altid fjernes. Her finder du de hyppigste årsager til fjernelse af visdomstænder:

  • Hvis der ikke nok plads til visdomstænderne i vores kæbe, og hvis visdomstanden forhindrer et normalt sammenbid. Visdomstænder har forskellige frembrudsretninger. Nogle vokser lige op, og andre vokser skævt.
  • Hvis der er sygdom eller huller i visdomstanden, nabotanden eller i det omkringliggende væv.
  • Hvis der gentagne gange opstår betændelse i tandkødet omkring visdomstanden og kronen. Når en tand begynder at bryde frem, vil den være delvist dækket af tandkødet i starten. Det er nemt for bakterier at gemme og formere sig i den lomme, der skabes. Samtidig er det er svært for tandbørsten at nå helt herind og ind til de inderste tænder, og derfor er det vigtigt at være ekstra omhyggelig med tandbørsten i dette område. Derfor vil det nogle gange skabe en infektion i området, og der kan udvikle sig pludselige hævelser, hvilket kræver akut tandlægehjælp. Der er forskel på graden af ømhed, og hvor hyppigt du oplever den. Hvis du oplever ømhed gentagne gange, vil det være nødvendigt at fjerne visdomstanden.
  • Hvis visdomstanden ligger i kæben og samtidig gnaver på tanden foran. Hvis visdomstanden derimod ligger gemt nede i kæben uden at bryde frem eller gøre nogen form for skade, skal visdomstanden ikke fjernes.

Er du i tvivl om, hvorvidt din visdomstand skal fjernes, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Hvordan fjernes en visdomstand?

Det afhænger af den konkrete situation, om vi vælger en tandudtrækning eller en operation. Det kommer blandt andetan på, om visdomstanden er frembrudt eller ej. Efter visdomstand er fjernet kan du opleve smerter, hævelse og nedsat gabeevne.

Professionel fjernelse af visdomstand

Tandudtrækning: Vi foretager i de fleste tilfælde en tandudtrækning, hvis visdomstanden er fuldt frembrudt. Vi bedøver det omkringliggende tandkød, så du ikke mærker smerterne.

Operativ fjernelse af visdomstand: Hvis visdomstanden kun delvis eller slet ikke er frembrudt, vil det være nødvendigt at fjerne visdomstanden operativt. Vi tager først og fremmest nogle røntgenbilleder for at vurdere, om det er nødvendigt at fjerne tanden. Du bliver lokalbedøvet, og der foretages et mindre kirurgisk indgreb ved en operativ fjernelse af visdomstanden.

Hvad koster det at få fjernet en visdomstand?

Prisen afhænger af, hvor omfattende fjernelsen af visdomstanden er. En operation er mere omfattende, end en tandudtrækning. Derudover vil en visdomstand i overmunden som regel være lettere at fjerne, end en visdomstand i undermunden. Du kan se vores vejledende priser her.

Få fjernet din visdomstand hos Haderslev Tandklinik

Hos Haderslev Tandklinik behandler vi ofte patienter, som generes af visdomstænder. Vi har mange års erfaring med at fjerne visdomstænder, både i form at tandudtrækning og operation. Vi sikrer dig en sikker og tryg fjernelse af din visdomstand. Inden vi starter vores behandling, tager vi et røntgenbillede for at vurdere, hvor visdomstanden og roden ligger i kæben. Herefter vil vi afgøre, om tanden skal trækkes eller opereres ud.

Vi søger for, at du får den nødvendige bedøvelse under behandlingen, så du ikke mærker smerterne, når vi udfører behandlingerne. Du vil dog kunne høre og fornemme, at vi arbejder i din mund under behandlingen. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?