Betændelse i tand

Dine tænder skal holde hele livet, og derfor er det altid en god idé at passe godt på dem. Velholdte og sunde tænder er nemlig både pænere og udgør en mindre sundhedsrisiko end tænder, der ikke bliver tjekket jævnligt ved tandlægen.

Et alment problem er tandbetændelse og her findes forskellige typer. Det kan være betændelse i tanden, og det kan være betændelse i tandnerven. Derudover kan der også være betændelse i tandkødet omkring tanden, som også kan være medvirkende årsag til smerter, blødning og dårlig ånde.

Hvis der er betændelse i selve tanden, er der risiko for, at tanden bliver udhulet og på den måde laver fri passage ned i nerven, hvorfra betændelsen kan sprede sig og forårsage andre helbredsrelaterede udfordringer.

Årsager til tandbetændelse

Bakterier er det korte svar på, hvad der forårsager betændelse i tænder. Tandbetændelse kommer af, at bakterier og skidt har samlet sig på tanden og har dannet plak. Tilstanden kan ikke blot brede sig til tandkødet, men også dybere ned i tanden, hvis bakterierne får lov til at sidde så længe, at der dannes et hul ned i tanden. Hvis dette hul bliver dybt nok, kan betændelse i tanden udvikle sig til tandnervebetændelse.

Betændelse i tandnerven er noget, der bør undgås så vidt muligt, da det både kan medføre tab af tænder, samt andre sygdomme i kroppen. Bakterier er både nødvendige og problematiske. Bakterier er naturlige organismer i menneskekroppen, men hvis der er for mange af den forkerte type, der sætter sig på tænderne, er der risiko for at udvikle tandbetændelse.

Betændelse i tand få behandling hos tandlæge

Symptomer på betændelse i tand

En betændelsestilstand i en tand er en inflammation, som forårsager flere forskellige ting. Typiske symptomer omfatter, men er ikke begrænset til, ømhed ved tygning og synkning, misfarvning af tanden, konstante smerter, en dårlig smag i munden, og smerter i tandkødet.

Hvis du oplever et eller flere af disse symptomer, kan det være, du har tandbetændelse. På grund af ovennævnte risiko for at betændelsestilstanden udvikler sig til tandrodsbetændelse, er det vigtigt, at det bliver opdaget og behandlet i tide.

En anden ulempe ved at have betændelse i en tand er, at der er stor risiko for, at man undgår at tygge i den side, hvor det gør ondt, og at man i stedet kommer til at overbelaste den raske side. Dette kan medføre nye smerter, så det at spise, uden at det gør ondt, bliver en større udfordring.

Behandling af tandbetændelse

Betændelsestilstande i kroppen bør behandles snarest muligt, uanset hvorhenne i eller på kroppen, det er. Det gælder i høj grad for tænderne og munden generelt. Der er meget lille chance for, at betændelsen går over af sig selv. Derfor er det tilrådeligt, at du opsøger en tandlæge. En professionel tandspecialist vil kunne stille den rette diagnose og behandle betændelsen i tanden eller tandnerven.

Få hjælp til betændelse i tand

Vores team af yderst kompetente, professionelle og rare tandlæger, klinikassistenter, tandplejere, receptionister og klinikelever sørger for at tage godt imod dig. Og vi er særligt opmærksomme på de patienter, der lider af tandlægeskræk. Vi passer godt på dig og dine tænder, og vi gør vores bedste for, at du føler dig tryg hos os. Hvis du lider af tandlægeskræk, kan du gøre opmærksom på det, inden vi møder dig første gang. Vi sørger for at give dig den bedst mulige oplevelse, og du er velkommen til at medbringe en ven eller en anden person, du er tryg ved.

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger af tandbetændelse, er du meget velkommen til at kontakte os.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?