Fjernelse af tand

Skal din tand fjernes? Her på siden kan du læse mere om årsager til, hvorfor en tand eventuelt skal fjernes, hvordan man fjerner en tand, og hvad du skal gøre efter fjernelse af tand. Hos Haderslev Tandklinik har vi mange års erfaring med at fjerne tænder for vores patienter. Hvis du skal have fjernet en tand, eller er du i tvivl om, hvorvidt din tand skal fjernes, er du meget velkommen til at bestille tid til en undersøgelse. Vi sikrer dig en professionel og tryg fjernelse af tand både før, under og efter behandlingen.

Hvorfor skal tanden fjernes?

Der kan være flere årsager til, at man vælger at fjerne en tand. Overordnet skal en tand fjernes, hvis den skaber ubehag for patienten, eller hvis den er syg eller for ødelagt til, at den kan reddes. Mulige årsager er blandt andet:

  • Pladsmangel: En tand skal fjernes, hvis der ikke er plads til den i munden. Dette er hyppigt i forbindelse med visdomstænder. Hvis man oplever, at visdomstænder skaber smerte eller ømhed, når de er på vej ud, bør man få dette undersøgt og få konstateret årsagen hertil. I nogle tilfælde er der ikke plads til visdomstænderne i munden, og derfor bør de fjernes. Læs mere om fjernelse af visdomstænder ved at klikke på linket.
  • Bakterier: Hvis der er betændelse i tanden, er det med at komme til tandlæge, da dette kan udvikle sig og være årsag til, at tanden må fjernes. Det kan eksempelvis være, at tanden ikke står til at redde som følge af fremskreden parodontose eller en tandbyld.
Fjernelse af tand hos tandklinik

Hvordan fjerner man en tand?

Der er flere måder, hvorpå en tand kan fjernes. Det kan enten ske gennem en tandudtrækning eller i form af en operativ fjernelse. I nogle tilfælde kan tænderne fjernes hele, hvorimod man i andre tilfælde må fjerne tanden i dele. Det kan også være nødvendigt af fjerne noget af knoglen omkring tanden.

Når man skal have fjernet en tand, gør man brug af bedøvelse. På den måde foregår behandlingen helt smertefrit, og patienten vil ikke kunne mærke smerterne under behandlingen. Hos Haderslev Tandklinik sikrer vi os altid, at vores patienter er smertedækket. Når bedøvelsen er væk, vil patienten begynde at mærke smerterne.

Find fjernelse af tand pris på denne side

Efter fjernelse af tand

Der er stor forskel på, hvor stor ubehag patienter oplever i forbindelse med fjernelse af en tand. De fleste oplever ømhed og smerter i det område, hvor tanden er blevet fjernet. Graden af ubehag afhænger i stor grad af, hvilken form for fjernelse af tand, der er tale om. Når en tand fjernes, er det jo et indgreb eller en mindre operation i munden.

Der er forskellige ting du kan gøre, så generne bliver så små som muligt efter du har fået fjernet en tand. Først og fremmest skal man sørge for at være smertedækket ved at tage smertestillende medicin. Hvis ikke dette holder smerterne nede, er det muligt at få andre former for smertelindrende behandlinger. Efter en behandling hos os, vejleder vi dig, så du kan få den smertestillende behandling, der er aktuel i netop dit tilfælde.

Hvad skal man være opmærksom på?

Det er normalt, at tandkødet og kinden hæver efter fjernelse af tand. Som med andre former for hævelser, kan man lægge noget koldt på som for eksempel en ispose. Hvis hævelsen vokser i mere end et par dage, efter du har fået fjernet tanden, bør du kontakte din tandlæge. Derudover kan du opleve, at der siver en smule blod fra såret, hvilket er helt normalt. Du bør stadig børste tænder, selvom du har fået fjernet en tand, men du bør ikke børste i såret. Det kan desuden være en god idé at skylle munden forsigtigt i klorhexidin dagen efter fjernelse af tanden, da det mindsker risikoen for, at der opstår en infektion i såret.

Pris på fjernelse af tand

Prisen på at få fjernet en tand afhænger af det enkelte tilfælde, og hvor omfattende det enkelte indgreb er. Der er forskel på prisen alt efter, om der er tale om en simpel tandudtrækning, eller om der er behov for en operativ fjernelse af tanden. Du kan læse om vores vejledende priser ved at klikke her, og ellers er du velkommen til at kontakte os.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?