Tandrensning

Tandrensning hos tandlægen kan have mange fordele, da en god tandhygiejne er den bedste måde at forebygge mange af de hyppigst forekommende tandsygdomme. Hvis du ønsker at booke en tid til tandrensning hos Haderslev Tandklinik, kan du kontakte os med vores kontaktoplysninger her.

Tandrensning kan tage mange former. Vi lærer alle at børste vores tænder morgen og aften, men derudover kan du rense dine tænder med bl.a. tandtråd, tandstikker og andre hjælpemidler i forskellige afskygninger. Selvom vi alle lærer at børste vores tænder, så oplever mange, at det alligevel kan være svært at rengøre tilstrækkeligt.

Dette kan skyldes dårlig børsteteknik, men det kan også skyldes tændernes retning eller placering, der besværliggør børstningen, da nogle flader kan være svære at komme til og få rengjort ordentligt.

Da tandrensning er så vigtigt, er det også noget vi altid vejleder om, når vores patienter får et tandeftersyn, hvis vi kan se, at der ikke rengøres tilstrækkeligt. Her hjælper vi bl.a. med at finde de korrekte værktøjer og midler, så der opnås en optimal tandhygiejne. Derudover tilbyder vi en professionel tandrensning til tandeftersynet, hvor vi bl.a. renser igennem med ultralyd, for at fjerne bakterier og tandsten.

Tandrensning hos tandlæge

Hvad er tandsten?

En vigtig del af tandrensningen er at fjerne eller forebygge dannelsen af tandsten – men hvad er tandsten egentligt, og hvorfor skal de fjernes? Tandsten er bakterier (også kaldet plak), der er forkalkede. Det er derfor bakterier, der ikke er fjernet tidsnok, hvor kalk fra vores spyt aflejres i plakken, hvilket resulterer i det, vi kalder tandsten. Derfor kan god mundhygiejne forebygge tandsten, men selv hvis du er god til at holde din mund og tænder rene, slipper du nok ikke helt for tandsten, da det er svært helt at undgå.

Tandrens og fjernelse af tandsten

Når du drikker og spiser, kommer der nye bakterier til i munden. Disse bakterier skal fjernes, da de ellers vil resultere i tandsten. Tandsten kan dannes inden for ganske få dage, og derfor er det noget, du skal have i tankerne hver gang du børster dine tænder. Jo grundigere du er, des færre tandsten kan du forvente vil opstå.

Når en tandsten viser sig, er der desværre ikke meget du kan gøre selv. Her vil det være nødvendigt med en tandrensning med ultralyd, hvor tandsten slibes af.

Fjernelse af tandsten

Men hvorfor skal tandsten egentligt fjernes? Tandsten skaber urenheder på tænderne, hvor nye bakterier kan ophobe sig.

Derfor kan tandsten resultere i endnu flere tandsten og flere bakterier, hvilket kan have mange konsekvenser på sigt.

Ligeledes kan tandsten også øge sandsynligheden for betændelse i tandkødet, hvilket kan resultere i blottede tandhalse, som er en lidelse, der resulterer i stærk overfølsomhed, så der opleves smerte, når tandhalsene eksponeres til noget, der er koldt, varmt, sødt eller syrligt.

Hvad koster en tandrensning?

Prisen på tandrensning hos Haderslev Tandklinik er fastsat i overenskomsten mellem Danske Regioner og Tandlægeforeningen. Prisen vil derfor være den samme, som hos andre tandlæger. Hvis du ønsker at vide mere om vores priser, så kan du læse mere på vores tandlæge prisside her.

Hvorfor tandrensning?

Ved opnåelse af god tandhygiejne kan du forebygge mange af de mest almindelige sygdomme, der plager befolkningen. God tandhygiejne forebygger f.eks. dannelsen af huller i tænderne.

Derudover fjernes tandsten ved tandrensning med ultralyd, hvilket sænker risikoen for betændelse i tandkødet, hvorved sygdomme som paradentose forebygges.

Når du får et tandeftersyn hos Haderslev Tandklinik, så vælger mange af inkludere en tandrensning. Det er også vores anbefaling, da det netop vil være med til at få fokus på hygiejnen og samtidig rengøre dine tænder, så du har gode forudsætninger for at holde tænderne rene fremadrettet.

Alt efter om du har eller ikke har problemer med tandhygiejne, så kan vi skrue op eller ned for hyppigheden af dine tandeftersyn og tandrensninger, så vi sikrer, at vi gør alt vi kan for, at din tandhygiejne er så god som mulig.

Hvis du ønsker at vide mere om en tandrensning hos Haderslev Tandklinik, eller hvis du gerne vil booke din næste tandrensning, så er du meget velkommen til at ringe til os. Du kan finde vores kontaktoplysninger på kontaktsiden.

Rensning af tænder hos tandlæge

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?