Tandfacader

Er du ikke tilfreds med dine tænders udseende, er der heldigvis rig mulighed for at få det ordnet. Hos Haderslev Tandklinik har du nemlig mulighed for at få lavet tandfacader. Vi har stor erfaring med at lave tandfacader og sikre dig et ideelt resultat.

Hvad er tandfacader?

Tandfacader er en kosmetisk behandling, som består af tyndt porcelæn eller plastik, der placeres uden på dine egne tænder. Det vil sige, at du har mulighed for at bevare dine egne tænder. Tandfacaden kan bidrage til at give tænderne en flot og ensartet overflade. Der findes forskellige slags tandfacader, og du selv kan være med til at bestemme både farve og form. Udover at være en kosmetisk behandling, så beskytter tandfacader også overfladen af dine tænder, og det kan bidrage til, at der ikke er behov for en mere omfattende form for behandling, hvis du for eksempel har en flækket tand, revne i tand eller knækket tand.

Tandfacer kommer på tænderne hos tandlæge

Hvornår får man en tandfacade sat på?

Der er mulighed for at få sat facader på tænderne, hvis du eksempelvis har uensartede tænder, dine tænder er misfarvede, skæve, eller hvis der er små brud eller revner, som du ønsker at få dækket. Har du høje krav til dine tænders æstetik og udseende, kan tandfacader være en løsning for dig.

Hvis dine tænder er misfarvede, kan man også forsøge sig med tandblegning først. Det er ikke en behandling, som vi anbefaler, hvis du har nogle naturlige og velfungerende tænder, og du ikke har nogle kosmetiske problemer med dine tænders udseende.

Inden behandlingen

Inden behandlingen skal du overveje, hvor mange tænder du gerne vil have tandfacader på, og om det både er i overmunden eller også i mundermunden. Behandlingen vil naturligvis være mere omfattende, jo flere tænder der skal facader på. Der skal helst ikke være nogen tydelig farveforskel, og derfor skal de enkelte tænder vurderes med henblik på at skabe et naturligt udseende.

Facader på tænderne hos tandklinik

Hvor længe holder tandfacader?

Tandfacader er både stærke og holdbare, og de har vist sig at have en høj levetid. Hvis du har fået lavet facader på tænderne, bør du sørge for regelmæssigt at gå til undersøgelser hos din tandlæge og få lavet tandrensninger og ellers pleje dine tænder, som du plejer ved at børste dem grundigt og bruge tandtråd. Derudover bør du være opmærksom på og undgå at tygge eller bide i hårde ting eller fødevarer.

Hvad koster tandfacader?

Prisen for tandfacader varierer alt efter, hvor omfattende behandlingen er. Du er meget velkommen til at kontakte os, så vi kan lave en grundig forundersøgelse og herefter vejlede dig og give dig en endelig pris. Vi tilbyder både plastfacader og porcelænsfacader.

Fordele og ulemper ved tandfacader

Der er både fordele og ulemper ved at få lavet tandfacader. Tandfacader kan bidrage til at give dig det smil, du altid har drømt om. Du bør dog være opmærksom på, at behandlingen er forholdsvis invasiv, og den kræver, at vi tilsliber tandoverfladen på dine naturlige tænder for at få plads til tandfacaderne.

Interesseret i at få facader på tænderne?

Vil du gerne have lavet tandfacader? Har du spørgsmål eller ønsker at booke en tid til konsultation, er du meget velkommen til at kontakte os. Du vil blive mødt af erfaret personale, som sørger for at give dig en tryg og professionel behandling i en afslappende atmosfære.

Er du interesseret i at læse mere om vores andre behandlinger?